Thordénstiftelsen

Kulturstipendie 2022

Thordéndagen 28 maj 2022

 

Thordénstiftelsen kunde i år åter igen bjuda in till Thordéndagen på Bohusläns Museum.

Det är stipendier till gymnasieelever, till ungdomsidrottare och ledare. Därtill stipendier till elitsatsande idrottare på SM EM VM och OS-nivå. De största stipendierna delas ut till Miljö- och Kultur-pristagare.

Sammanlagt var det 31 stipendiater från Strömstad till Kungälv som tar emot diplom, blommor och penningbidrag.

”-Det är en glädjens dag,” säger Marianne Thordén, vice ordförande i stiftelsen och ordförande i stipendieberedningen. ”- Alla dessa ungdomar som får så fina omdömen från sina gymnasier och föreningar. Denna dag får ungdomarna med sina anhöriga träffa ledare och elit-idrottare. Vi hoppas det blir ett minne för livet.”

Stipendiaterna redovisas med motiveringar i bifogad uppställning.

Kulturstipendie

Johanna Abrahamsson Cirkuskvarnen Ljungskile

Johanna Abrahamsson prisas för sitt mångåriga engagemang för cirkuskonstens utveckling. En livslång satsning med utbildningar inom cirkuskonst, sjukgymnastik och ledarskap i kombination med uppträdanden och turnéer nationellt och internationellt. Johanna visar upp cirkuskonsten med hög kvalitet och fartfyllt genomförande. Genom cirkusskolor inspirerar hon många till att våga prova allt efter egen förmåga. Med sin glödande entusiasm är hon en avgörande eldsjäl bakom att Reinos Vänner i november 2021 kunde inviga Cirkuskvarnen i Forshälla, Uddevalla. En plats för fortsatt utveckling av cirkuskonsten i Bohuslän. Värdig mottagare av Thordénstiftelsens kulturstipendie för 2022 är Johanna Abrahamsson.