Thordénstiftelsen

Thordénstiftelsens stipendier 2020 – idrott

Stipendierna 2020 är beslutade och presenteras på hemsidan och via pressinformation. Detta år sker ingen utdelning på Bohusläns museum i Uddevalla. Sammanlagt är det 30 stipendiater som delar på 625 000 kronor.

Vi inleder presentationen med årets idrottsstipendier till extra lovande ungdomar. RF SISU Västra Götaland nominerar kandidater och stiftelsens stipendieberedning tar fram slutligt förslag som sedan styrelsen får besluta om. Varje år utses en kvinna och en man.

Årets idrottsstipendiater är:

Tilda Knauers från Stenungsund, tävlande för Hälle IF. Från motiveringen hämtas:

Tilda är en av landets största talanger i sin sport, medeldistans. Hon har under 2019 utvecklats ytterligare. Under våren blev hon uttagen i Svensk friidrotts projekt ”Svenska Löpartalanger”.

 

 

Rickard Dahl från Ljungskile, tävlande för Uddevalla Taidoklubb – Taikei

Rickard har varit aktivt tävlande sedan hösten 2013 och har erhållit priser ifrån SM, EM och internationella tävlingar. Han ligger rankad som 2a i Sverige i den individuella grenen Hokei.

 

 

 

Båda stipendiaterna är aktiva som ungdomstränare i sina föreningar.

Stiftelsen delar även ut stipendier till ledare inom klubbar i Bohuslän.

Årets ledarstipendiater är:

Anna-Lena Linderström, Älgö, Strömstad från Taidoklubben Sensu Dojo, Strömstad

Från motiveringen:

Anna-Lena brinner för att alla barn och ungdomar ska hitta någon fysisk aktivitet som de gillar. Hon har gått ledarutbildningar för att kunna assistera tränarna när de behöver, hon finns alltid tillgänglig och hjälper till där det behövs. Hon jobbar för att sprida idrotten i och utanför kommunen genom att starta upp träningsgrupper i mindre samhällen. Nu har hon också blivit vald till ordförande i klubben.

 

 

Lars Ahlqvist Munkedal, från Munkedals Bordtennisklubb

Ur motiveringen:

Lars har varit föreningen trogen i hela sitt liv, både som spelare och ledare. För Lars är etik och moral något som väger tungt i hans ledarskap. Att få barn och ungdomar att ”växa” är viktigt för honom. Han sitter med i styrelsen och har medverkat då föreningen startat upp sitt arbete med att ta fram värdegrund som skall implementeras ut till alla medlemmar i föreningen. I den har det skrivits in att gemenskap och glädje skall gälla i föreningen genom ett gott bemötande och att alla känner sig sedda och välkomna. Detta är givetvis något som Lars lägger stor vikt vid.

 

 

Årets träningsstipendier till idrottare från föreningar i Bohuslän som siktar på OS, VM eller EM gick i år till:

Meraf Bahta Hälle IF
Linn Nilsson Hälle IF
Johan Rogestedt Stenungsunds Friidrott
Mikael Ekvall Strömstads Löparklubb
Felix Beckeman Uddevalla CK
Elitlöpargruppen Hälle IF
Ungdomselitgruppen Skaftö Golfklubb
Samrawit Mengsteab Hälle IF

 

För mer information: Leif Berndtsson 076 1051090                leif.berndtsson@thordenstiftelsen.se