Thordénstiftelsen

Thordénstiftelsens stipendier – Idrott & Ledarskap 2021

Idrottsstipendier

Johanna Östblom, GF Kroppskultur (varit med i 11 år).

Med trogen tjänst i Kroppskultur sedan 8-års ålder har Johanna klättrat ända från handbollslekis till Allsvenskan och vidare nästa säsong till SHE (Elitserien). Hon är och har alltid varit en förebild inom klubben med sitt engagemang och sin träningsvilja. Hon har under hela säsongen stuckit ut med sitt vänsterskytte och varit en stor del i Kroppskulturs framgång. Johanna går sitt tredje och sista år på Uddevalla Elitidrottsgymnasium. Gör nu sin andra säsong som senior i kroppsdam och har gjort 15 U-landslagskamper.

Sharmarke Ahmed, Hälle IF

Sharmarke kommer ursprungligen från Somalia, han kom till Sverige 2015 och har haft en fantastiskt positiv utveckling. Han har tagit 13 SM-medaljer och sedan han fick sitt medborgarskap i Sverige har han även varit uttagen i landslaget. Sharmarke är en kille som tar sitt idrottande på stort allvar och är mycket noggrann och seriös på alla träningspass.

Ledarstipendier

Fredrik Mikaelsson – Vallens IF i Stenungsund

Fredrik har med stort engagemang och inlevelse sett till att hans gäng har tränat under nya former då pandemin har försvårat situationen för laget. Genom att ordna med träningar digitalt har han sett till att ungdomarna har fått mötas och även fått röra på sig.
Han har med stor inlevelse bjudit på sig själv och sett till att skapa träningstillfällen som de aktiva aldrig kommer glömma. Han har visat stort ledarskap och kreativ förmåga i en svår tid.

Sara Skärström – Strömstad Handbollsklubb

Sara har varit ungdomsledare för föreningen i många år och hon är dessutom vice ordförande. Hon är väldigt engagerad och brinner för att föreningen ska utvecklas och drivas framåt för att barn och ungdomar ska ha möjlighet att utöva idrott, i detta fall handboll men hon är också drivande i projektet Strömstadandan som ska leda till att hela kommunens föreningsliv ska stå för samma värden och att barn och ungdomar ska mötas av bra och duktiga ledare.